boka


Trygghet - Nyckeln till långsiktig framgång

Fun Cruises har arrangerat Studentkryssningar sedan 2004 och den viktigaste nyckeln till 15 år av framgång är tryggheten.


95% känner sig tryggare ombord än iland.
aktivt Samarbete med Tull & Polis
Extra vakter, Fun Crew och utbildade värdar

Alla ombord har ett ansvar

Det finns ett aktivt trygghetstänk inför, under och efter Studentkryssningarna men varje resenär ombord har även en skyldighet att själv följa gällande regler samt bete sig på ett kärleksfullt och respektfullt sätt.

Samtliga resenärer är 18 år fyllda, med andra ord myndiga personer med rättigheter och skyldigheter över sig själva och sitt beteende. Rättigheter och framförallt skyldigheter som inte slutar att gälla ombord.

Vi vill själva känna att vi med gott samvete kan välkomna våra gäster ombord som sedan kan känna sig trygga och ha en underbar upplevelse tillsammans med sina vänner.

Samarbete med Polis och Tull

Fun Cruises och rederiet för en aktiv dialog med Polisen och Tullen som närvarar i hamnen innan avresa. Detta för samtligas trygghet.


Vakter går igenom baggage innan ombordstigning, hundar söker droger och stökiga personer nekas ombordstigning.

Studentkryssningarna börjar alltid med en Festbuffé bestående av god mat och dryck, mat som gör att man orkar hålla igång och mår bra. Menyn är speciellt framtagen för att passa studenters smak och plånbok. Det finns tillgång till något att äta dygnet runt då någon restaurang eller kafeteria är öppen under hela resan.

Alkohol serveras endast från barer enligt gällande utskänkningsregler.

Extra vakter, nattkompisar, utbildade värdar och koll i hyttkorridorer


Självklart är även den redan höga tryggheten ombord förstärkt på Fun Cruises Studentkryssningar.

Fartygets vakter finns alltid till hands ombord. Till sin hjälp har de även flera hundra strategiskt placerade övervakningskameror i exempelvis hyttkorridorer där vakter, nattkompisar och Fun Crew ständigt finns på plats. Extra vakter är alltid inkallade, vakter som är specialiserade i att arbeta på fartyg och har utbildning och erfarenhet för att hantera de situationer som kan uppstå.

Fun Cruises har även med egna utbildade värdar som arbetar enligt planerade scheman för att se till att våra resenärer trivs och känner sig trygga. Dessa värdar, kallade Fun Crew, rör sig i hyttkorridorer och trapphus samt andra platser ombord där resenärerna håller till. Fun Crew har självklart skrivet i sina avtal att det är nolltolerans gällande alkohol och droger.

Fun Crew har innan avresa deltagit på en utbildningskryssning för att vara förberedda inför eventuella problem som kan uppstå och lösningar på dessa.

Målsättningen är att Fun Crew ska upptäcka och lösa situationer innan de skett och finnas på plats när någon behöver hjälp, gärna innan de insett det själva.

Fartyget, dess besättning och nödsituationer

Ombord finns givetvis även resten av fartygets besättning som regelbundet har säkerhetsövningar och tilldelade roller vid en eventuell nödsituation.

Fartygen uppfyller och överskrider internationella säkerhetsbestämmelser och besiktas regelbundet av myndigheter.

Vid en eventuell nödsituation som exempelvis brand så följer alla fartygets besättnings anvisningar.

Om du är intresserad av säkerheten ombord så kan du läsa mer hos Tallink Silja.

Respekt och ödmjukhet

Ovanstående är en del av tryggheten och trygghethetstänket kring en Studentkryssning med Fun Cruises. Vi lyssnar på våra kunder, anpassar oss, är ödmjuka och försöker ständigt att förbättra oss.

Skulle du vilja veta mer eller kanske har feedback att dela med dig av så är du välkommen att skicka oss ett mail eller ringa ett samtal!

[email protected] - 08-501 26 206

Namn E-post Meddelande Skicka in