boka

AVBOKA STUDENT­KRYSSNINGEN

Vi kommer att sakna dig ombord!

Gäller bokningar gjorda från 2020-09-27

Läs nedan vad som gäller vid avbeställning samt hur avbeställningsskydden fungerar.

Hur gör man för att avboka Studentkryssningen?

Det är enbart den som bokat hytten, kaptenen, som kan avboka den eller byta ut personer. Exempelvis förälder eller hyttkamrat kan inte göra några ändringar.

Klicka här för att avboka Studentkryssningen.

Avbokningen är ej genomförd innan svar mottagits.

Tänk på att höra av er så snart ni vet att ni behöver avboka. Detta då exempelvis en bokad kryssning och därmed beställd faktura fortfarande gäller. Kryssningen blir inte avbokad om man låter bli att betala sin bokning.

I många fall kan en namnändring vara ett mycket bättre alternativ än avbokning, kolla på det.


Avbokningsregler

Bokningen är bindande när resan är beställd. Man betalar alltid för en hel hytt vilket innebär att återbetalning för en plats i en hytt ej medges (undantaget de med avbeställningsskydd), återbetalning för hytten sker endast då hela hytten avbokas.

Resenärerna har möjlighet att byta ut personer i den egna hytten utan kostnad fram till 31 dagar innan avgång.

 • Namnändring 31 dagar eller mer innan avgång är GRATIS

 • Namnändring 30 dagar eller mindre innan avgång kostar 250:- (Gäller även felstavade namn)

 • Avbokningskostnad 31 dagar eller mer innan avgång 250:-/sängplats

 • Avbokningskostnad mellan 30 och 15 dagar innan avgång 50% (halva beloppet återbetalas)

 • Avbokningskostnad 14 dagar eller mindre innan avgång 100% (ingen återbetalning)

 • Avbeställning av tillval mellan 30 och 15 dagar innan avgång återbetalas 50% av kostnaden, därefter sker ingen återbetalning.

2024

Sista datum för gratis namnändring eller avbokning mot 250:-/sängplats:

2024-01-19 för Studentkryssning #1
2024-02-24 för Studentkryssning #2
2024-03-01 för Studentkryssning #3
2024-03-03 för Studentkryssning #42024

Sista datum för avbokning mot 50%:


2024-02-04 för Studentkryssning #1
2024-03-11 för Studentkryssning #2
2024-03-17 för Studentkryssning #3
2024-03-19 för Studentkryssning #4

Avbokning av enstaka personer
 • Avbokning innan slutbetalning: Man kan avboka enstaka personer. Då hyttpriset delas på det antal personer som bor i hytten innebär det att om exempelvis en person i hytten vill avboka förändras hyttpriset för kvarvarande resenärer. I mån av tillgänglighet kan vi kostnadsfritt byta till en mindre hytt inom samma kategori om så önskas. Ingen återbetalning sker för den/de avbokade personerna.

  Det är gratis att byta ut personer i hytten fram till och med 31 dagar innan avgång och kostar därefter 250:-/person.

 • Avbokning efter slutbetalning: Man betalar alltid för hela hytten vilket innebär att återbetalning för en plats i en hytt ej medges (undantaget de med avbeställningsskydd), återbetalning för hytten sker endast då hela hytten avbokas. Enstaka personer som avbokar återbetalas endast för sina tillval, kostnaden varierar beroende på hur lång tid det är kvar till avresa enligt ovan.

  Om en resenär valt Avbeställningsskydd SUPER ingår avbokning och namnändring i kostnaden för skyddet.


Avbokning på grund av Covid-19

Vid tidpunkten för bokning är Covid-19 allmänt känt och därmed ej oundvikligt om resenären väljer att boka trots vetskapen om pandemin. Därmed förlorar resenären rätten till avbokning med full återbetalning i enlighet med Paketreselagen.

Om Studentkryssningen skulle bli flyttad och du inte vill åka med på ett nytt datum så kan du självklart avboka och får då tillbaka alla pengar som du har betalat in för resan, med undantag för 250:- i administrativ avgift samt eventuella avbeställingsskydd. Detsamma gäller om kryssningen skulle bli inställd.

Vi rekommenderar att lägga till något av avbeställningsskydden nedan.


Avbeställningsskydd BASIC & SUPER

För den som önskar går det att lägga till ett personligt avbeställningsskydd vid bokningen. Observera att det EJ går att lägga till ett avbeställningsskydd i efterhand.

 • Avbeställningsskydd BASIC gäller om du måste avbeställa din kryssning på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste (släkt/sambo).

  Läkarintyg krävs.

  Endast 100:-

 • Avbeställningsskydd SUPER gäller oavsett varför du vill avbeställa din resa fram till 2 timmar innan avgång. Dessutom ingår fri namnändring och avbokning av tillval fram till 2 timmar innan avgång.

  Inget läkarintyg krävs.

  Endast 350:-

AVBESTÄLLNINGSSKYDD BASIC & SUPER

Kostnaden för skyddet återbetalas ej vid avbokning. Skyddet måste utnyttjas senast 2 timmar innan planerad avresetid. Skyddet är giltligt från att det har betalats.

Villkor Avbeställningsskydd BASIC & SUPER
 • Avbeställningsskydd BASIC gäller om du måste avbeställa din kryssning på grund av sjukdom eller olycka som drabbar dig själv eller dina närmaste (släkt/sambo) och gäller endast med ett giltigt läkarintyg.

  Avbeställningsskydd BASIC är personligt och gäller endast den som beställt det. Med undantag för en administrativ avgift på 250:- återbetalas hela den personliga bokningssumman - hytt och tillval, vid avbokning, som styrks med läkarintyg daterat senast avresedagen.

  Avbeställningsskyddet återbetalas ej vid avbokning.

  Vid avbeställning på grund av sjukdom eller olycksfall ska läkarintyg utfärdas av legitimerad och ojävig läkare senast på avresedagen. Av läkarintyget ska det framgå att läkaren uttryckligen avråder från resa. Dessutom ska läkarintyget innehålla uppgifter om diagnos, datum för första behandling eller undersökning samt datum för den behandling eller undersökning som ligger till grund för läkarens avrådande till resa.

  Avbeställningen med tillhörande läkarintyg skall skickas via brev (Studentresor i Sverige AB, Sandbacka Park, 811 32 Sandviken) eller fotograferat via mail, senast 14 dagar efter den avbeställda resans avgångsdatum.

  Avbeställningsskyddet betalas direkt vid bokning och gäller fram till 2 timmar före planerad avgångstid.

 • Avbeställningsskydd SUPER gäller oavsett av vilken anledning du vill avboka din kryssning. Skyddet är personligt och gäller endast den som beställt det. Hela den personliga bokningssumman - hytt och tillval, återbetalas vid avbokning. I skyddet ingår fri namnändring fram till och med 2 timmar innan avgång. Vid gratis namnändring gjord mindre än 31 dagar innan avresa är skyddet förbrukat och överlåts inte till den nya resenären.

  Avbeställningsskyddet återbetalas ej vid avbokning.

  Avbeställningsskyddet betalas direkt vid bokning och gäller fram till 2 timmar före planerad avgångstid.

Bokningsvillkor

HÄR finner du fullständiga Bokningsvillkor.