boka

FRÅGOR & SVAR

Funderar du över någonting? Här hITTAr du svaren.

1. INNAN BOKNING

Det krävs en kod för bokning, var hittar jag den?

Förmodligen har du en ambassadör på din skola eller i din stad som har en personlig kod du kan använda. Finns det ingen ambassadör på din skola kan du passa på att bli det! Läs mer om detta och ansök HÄR. Det går också bra att använda våra koder -

Studentkryssning #1 - 2024FC1
Studentkryssning #2 - 2024FC2
Studentkryssning #3 - 2024FC3
Studentkryssning #4 - 2024FC4

jag får inget verifieringsmejl när jag försöker skapa ett konto?

Ibland hamnar detta mejl i skärpkorgen. Uppdatera den och kika där.


Kan jag boka kryssningen fast jag inte har fyllt 18år?

Absolut, så länge du är 18år fyllda på avresedagen är det inga problem.

FINNS DET NÅGON ÅLDERSGRÄNS PÅ STUDENTKRYSSNINGEN?

Ja det gör det. För att åka på Studentkryssningen behöver du vara minst 18 år gammal på avresedagen, inga undantag. Du får tidigast vara född 2003-01-01.

Kan jag boka kryssningen för hela mitt kompisgäng/min klass?

Det går endast att boka en hytt (för 1-4 personer) på en bokning. En bokning = En hytt.
Vill man boka åt fler vänner behöver man alltså göra fler bokningar. Personen som gör bokningen är ansvarig för hytten samt att betalningen görs i tid, vi rekommenderar därför inte att man står som ansvarig för en hytt/hytter som man inte bor i.


Vi är fyra kompisar från två olika städer, kan vi åka på samma kryssning?

Självklart! Vilken av våra kryssningar man vill åka på kan man bestämma helt själv. Vill man ha bussanslutning från sin stad måste man dock åka på den kryssningen där staden är inlagd. Vet du inte när din stad åker? Titta HÄR.Vilka personuppgifter krävs vid bokning? Måste alla i hytten skapa ett konto?

När ni bokar kryssningen behövs namn, personnummer (6 siffror), telefonnummer, hemadress och mejladress. När du som kapten fyller i dessa uppgifter skapas ett konto automatiskt till dina medpassagerare och de behöver alltså inte skapa något konto i förväg.Kan man bo 5 personer i en hytt för 4?

Nej, det går inte. Alla som åker med måste ha en egen sängplats.


VI SKA BOKA EN A3 OCH EN B3-HYTT, KAN VI FÅ DESSA BREDVID VARANDRA?

Nej, tyvärr kan vi inte påverka vilken placering man får på sina hytter.

2. ÄNDRING I BOKNINGEN

JAG KAN INTE LÄNGRE FÖLJA MED MEN MIN KOMPIS ÅKER GÄRNA ISTÄLLET FÖR MIG. GÅR DET?

Självklart. Kaptenen för hytten behöver då logga in, gå till Mina bokningar och sedan klicka på symbolen för namnändring - längst ut till höger. Där kan hen ändra personuppgifterna på passagerarna. Namnbyte är gratis fram till 31 dagar innan avresa och kostar därefter 250 kronor.

Tänk på! Kaptenen kan aldrig göra namnbyte på sig själv, utan måste då först byta till en annan kapten i bokningen som kan göra namnbytet på den gamla kaptenen.

MIN VÄNS NAMN/MEJLADRESS ÄR FELSTAVAT, HUR ÄNDRAR VI DET?

Kaptenen loggar in och går sedan till Mina vänner, där kan hen redigera personuppgifterna på alla passagerare i hytten.

Kan vi byta kapten för hytten?

Ja. Den nuvarande kaptenen för hytten behöver då logga in, gå till Mina bokningar och sedan klicka på symbolen för namnändring - längst ut till höger. Där kan hen ändra vem som är kapten för bokningen.


HUR AVBOKAR JAG MIN RESA?

Villkor för avbokning samt hur du går till väga hittar du HÄR. Gör din avbokning i tid för minska avbokningskostnaden. Observera att din resa inte är avbokad förrän du mottagit ett bekräftelsemejl. Din resa avbokas inte automatiskt om du låter bli att betala den.

3. INFÖR RESAN


behöver jag pass för att åka med på studentkryssningen?

Resehandlingar som krävs vid resa till Estland:

Nordiska medborgare:
- Giltigt pass eller nationellt ID-kort med foto utfärdat av polisen.
- Passet eller det nationella ID-kortet ska vara giltigt under resans gång och ska medföras för samtliga resenärer.

Medborgare i andra EU/EES-länder:
- Pass eller nationellt ID-kort med foto utfärdat av polisen.

Medborgare i övriga länder:
- Pass och visum, om det behövs. Kontakta landets ambassad eller konsulat och kontrollera pass- eller visumbestämmelser som gäller vid resa.

Resenärer som är visum- eller uppehållstillståndspliktiga måste ha med sig pass. Denna regel gäller även personer under 18 år. Mer information om visumbestämmelser i Estland.

Körkort, ID-kort utfärdat av skatteverket och banker samt LMA-kort godkänns INTE som resehandling. 


Vi Har bokat 2st hytter, kan vi få dessa bredvid varandra?

Nej, tyvärr kan vi inte påverka vilken placering man får på sina hytter.


Hur avbokar jag min resa?

Villkor för avbokning samt hur du går till väga hittar du HÄR. Gör din avbokning i tid för minska avbokningskostnaden. Observera att din resa inte är avbokad förrän du mottagit ett bekräftelsemejl. Din resa avbokas inte automatiskt om du låter bli att betala den.Jag kan inte längre följa med men min kompis åker gärna istället för mig. Går det?

Självklart. Kaptenen för hytten behöver då logga in på er bokning och där gå till redigera. Där kan hen ändra personuppgifterna på passagerarna. Namnbyte är gratis fram till 31 dagar innan avresa och kostar därefter 250 kronor.Hur betalar jag min resa?

När du bokar din kryssning kan du välja på 2 olika betalningsmetoder.
1. Vid bokning betalar du 250kr/person på bokningen (samt eventuella avbeställningsskydd) direkt via swish. Resterande summa av det totala beloppet kan delas upp på 1 till 3 månader med betalningsdag 30/9, 31/10 & 30/11. 
2. Vid bokning betalas hela resans pris direkt via swish.

Förutsättning för delbetalning på 3 månader är att resan bokas i september -23, för delbetalning på 2 månader bokas resan senast oktober -23 och för delbetalning på 1 månad bokas resan senast november -23.
För bokningar gjorda från december 2023 betalas hela resan direkt vid bokningstillfället.

Det fulla beloppet måste vara betald innan du kan hämta ut dina biljetter på avresedagen.

Eventuella avbeställningsskydd måste betalas i samband med bokningen.

Du hittar din faktura på Mina sidor.När får jag mina biljetter?

Din bokningsbekräftelse skickas direkt via mejl när du slutfört din bokning.
Från ca 1-2 veckor innan kryssningen kan du hämta din biljettbekräftelse inne på Mina sidor, denna visar du upp för att hämta ut dina biljetter i terminalen på avresedagen.När får jag veta vilken buss jag ska åka med, och vilken tid den går?

För att fylla bussarna med så många studenter som möjligt väntar vi till ca 1-2 veckor innan kryssningen innan vi publicerar exakta avgångstider. Du får då också reda på vilken buss du ska åka med. Avgångstiderna kan ändras en aning och det är därför viktigt att kontrollera dessa på hemsidan på avresedagen.

Vid för lågt intresse (mindre än 30 personer) kommer buss ej att kunna erbjudas. Du blir i sådant fall återbetald kostnaden för bussen.

Är det okej att ta med mat eller dryck ombord på båten?

Nej. Båten klassas som restaurang/nattklubb och det är därför inte tillåtet att ta med varken mat eller dryck ombord på båten.Finns det något att äta om man väljer att inte lägga till mat?

Ja, det gör det, på båten finns ett café med lättare utbud av mat/snacks. Vill man äta ordentligt rekommenderar vi dock att välja till buffé då det är ett betydligt större utbud av mat, samt en trevligare miljö att äta i. Det är också där som festen börjar! Kom ihåg att det är billigare att lägga till maten i din bokning direkt, än att köpa den på båten.Finns det vegetariska och veganska alternativ på bufféerna?

Absolut! Alla ska bli mätta!När är Tax Free öppen?

Tax Freen är öppen under resan enligt tiderna angivna i kryssningsprogrammet.Hur betalar man på båten?

Vill du använda kontanter så kan du betala med euro. Självklart kan du även betala med kort, glöm inte att aktivera utlandsköp! Tyvärr kan du inte betala med svenska kronor ombord. Finns det internet på båten?

Det finns både mobiltäckning och wifi på båten men då vi är ute på havet fungerar det periodvis mindre bra.


När är vi i tallinn?

Båten anländer i Tallinn kl. 10:45 och återvänder kl 18:00.
OBS! Sista tid att gå ombord är 17:15.


Vi är 5 stycken som vill köpa VIP-paket men det finns bara för 4 eller 8?

Vi har två olika storlekar på paketen och har därför valt antalen 4 eller 8 personer. Är man 5 stycken kan man köpa ett VIP-paket för 8 personer och bjuda in 3 vänner till. VIP-banden är ej personliga vid köpet utan blir det vid utlämning på båten, det går alltså bra att fram tills kryssningen bestämma/ändra vilka personer som ska dela på paketet. Ett annat alternativ är att köpa ett paket för 4 personer och en VIP-access till den 5e.När är VIP-området öppet?

VIP-en öppnar 22:30 och har öppet så länge som det finns gäster kvar. Man behöver dock hämta ut sina band senast 00:00, ej uthämtat paket/band återbetalas ej.Varifrån och vilken tid avgår båten och när kommer vi hem igen?

Båten lämnar Värthamnen, Stockholm, 17:30 dag 1 och är åter igen dag 3 ca 10:30.Vilket rederi åker vi med och vad heter båten?

Tallink Silja, Baltic Queen.

4. EFTER RESAN

Jag glömde min tröja på resan. Hur får jag tag på den?

Har du glömt den på båten, kontakta: [email protected]
Glömde du den på bussen, kontakta: [email protected]
Var så detaljerad som möjligt för snabbare hjälp, ex datum, tidpunkt, var du tappat den o.s.v.

Hittade du inte det du letade efter?